De woensdagmorgen vertrok de bus richting Aalst.
Na een klein uurtje kwamen we op bekend terrein en mocht ik de bus de laatste paar kilometers gidsen naar onze vertrouwde parking.
Eenmaal aangekomen zag ik toch een paar bekende gezichten die ons verwelkomde.
Vervolgens kreeg ik van Stijn en Thomas samen met mijn groep een uitleg over hun eindwerk.
Tussen de 2 uitleggen door kreeg ik toch een paar rare vragen te horen.
1) Kan je hier ook wiet kopen?
2) Is dit het 'oude' gebouw? Hun gezicht was geld waard.
Na een lekker middagmaal en een intressante rondleiding door aalst zaten we al vlug weer op de bus. Tegen een uur of 5 waren we al terug op ons kot.
De Woensdagavond hadden we dan besloten om toch eens goed te koken.
Zogezegd zo gedaan, na de boodschappen gedaan te hebben donderdagmorgen hadden we het dessert al klaar gemaakt, lekkere fruitsalade.
Erna zijn we naar de les geweest, die wel intressant was, maar heel veel nieuwe voc.
Dan gingen we een witte saus proberen maken bij de bloemkool.
Jonas had aan zijn moeder gevraagd hoe hij dit moest doen.
Beetje boter smelten, dan bloem erbij enzo....
Op het moment dat we dat deden kregen we plotseling een heel schone deeg.
Moet lukken dat samantha op dat moment juist in de keuken komt en zegt: zo gaat da nie lukken eh.
Hupla poging nummer 2 dan maar, volgens samantha's recept.
Deze lukte wel, maar zou volgende keer toch nog een beetje anders mogen om heel lekker te smaken.
Met poging 1 hebben we dan maar koekjes proberen maken, omdat het toch al op deeg leek. Eenig feit dat we vergeten waren is dat we vocht van de bloemkool hadden toegevoegd aan de saus. Dit blijkt dus echt niet goed voor de koekjes.
ze zien er heel lekker uit, maar smaken juist een beetje minder goed.
Het einde
14 jaar geleden
Jongens, evenveel boter als bloem. bv 30g + 30g; dan melk opgieten toe gewenste viscositeit. In dit geval zal dat ongeveer 300-500ml zijn. goed kruiden met nootmuskaat,
BeantwoordenVerwijderensucces.